Cannabisplantage ontdekt in Oud-Turnhout

Na doorgedreven onderzoek van de lokale recherche van Politie Regio Turnhout werd op maandag 25 maart een grote actieve cannabisplantage opgerold in Oud-Turnhout. In totaal werden 1 250 cannabisplanten aangetroffen. Dat leidde tot de arrestatie van twee verdachten. 

stockfoto cannabisplantage

In een bedrijvenpand langs de Steenweg op Oosthoven in Oud-Turnhout trof Politie Regio Turnhout tijdens een huiszoeking 1 250 cannabisplanten aan, verspreid over 3 professioneel ingerichte actieve kweekruimten. Ongeveer 2/3de van de planten waren recent geoogst. 

Na de huiszoeking werden 2 verdachten opgepakt. Het gaat om twee mannen. Eén verdachte bevond zich in de woning boven het pand. De andere verdachte werd in navolging van het onderzoek elders aangetroffen. De verdachten pleegden ook diefstal van elektriciteit en water in functie van de plantage.

Heb je een vermoeden van een cannabisplantage, drugslabo of dumping van drugsafval? Een verdachte situatie in de provincie Antwerpen melden kan via het meldpunt www.drugsplantageontdekt.be. Met deze website willen het Openbaar Ministerie, de politiediensten en de gouverneur van de provincie Antwerpen de burgers de kans geven om op een veilige en anonieme manier de politie te verwittigen over de aanwezigheid van cannabisplantages, drugslabo’s of de dumping van drugsafval. Zo strijden we samen tegen drugscriminaliteit.