26 | 06 | 2017
Nieuwsbrief
Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen!

Inschrijven Uitschrijven
Hosting door YMLP.com


Hebt u meer info over één van deze artikelen?

Contacteer ons via het contactformulier of via volgend telefoonnummer : 0800/25101(gratis)

 

5 juni 2017

Resultaten wodca-actie

De voorbije nacht werden wodcacontroles gehouden in Beerse, Kasterlee, Lille, Turnhout en Vosselaar.  284 bestuurders werden gecontroleerd.  Er werden 9 overtredingen vastgesteld.  Drie rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken. 

14 juni 2017

Verdachte situatie

Ook in onze politiezone is een meisje benaderd door een kinderlokker (-ster). Er is sprake van een witte camionette.
Bel bij verdachte situaties meteen 101.
Onze lokale recherche laat deze zaak niet los en er worden extra patrouilles ingezet.
Wij hebben ook gevraagd via de scholen uw kinderen te sensibiliseren.
Wij houden u op de hoogte!

4 juni 2017

Inbraak in appartement in Oud-Turnhout

In de loop van zaterdagnamiddag 3/6 werd ingebroken in een appartement in Oud-Turnhout, Steenweg op Turnhout.  Mensen die iets verdachts hebben opgemerkt mogen dit laten weten op het gratis nummer van de politie Regio Turnhout, 0800/25101.

3 juni 2017

Diefstal garage Volvo in Turnhout

Afgelopen nacht werd er ingebroken bij de Volvo garage op de Steenweg op Gierle in Turnhout.  Er werden zestig velgen met banden gestolen.  De verdachten zijn gekomen via de servitudeweg aan de kant van de Krefelwinkel.  Wellicht waren de verdachten met een camionette of een aanhangwagen. 

Mensen die hier vannacht iets verdachts hebben gezien, mogen dit melden via het gratis nummer van de politie Regio Turnhout, 0800/25101

2 juni 2017

Resultaten alcoholcontroles dd. 01/06/17

Afgelopen nacht werden alcoholcontroles gehouden in Turnhout en Kasterlee.  Er werden 254 bestuurders gecontroleerd.  Vijf overtredingen werden vastgesteld.  Eén rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. 

1 juni 2017

Resultaten snelheidscontroles dd. 31/05/17

Op woensdag 31 mei 2017 werden snelheidscontroles gehouden op de Steenweg op Baarle-Hertog in Turnhout en op de Antwerpsesteenweg te Vosselaar.

In totaal werden 2763 voertuigen gecontroleerd.  Hiervan begingen 38 bestuurders een snelheidsovertreding. 

30 mei 2017

Diefstal in woning: verzoek tot identificatie verdachten

Politie en parket zijn op zoek naar de identiteiten van de twee personen op de onderstaande foto's:

dader 1a   dader 1b

 

dader 2a   dader 2b

Op 19/05/17 werd een inbraak gepleegd in een woning in de Olmenlaan in Kasterlee.  De twee verdachten werden gefilmd door een bewakingscamera. 

Indien u tips heeft over de identiteiten van de twee verdachten, mogen deze doorgegeven worden op het gratis nummer  0800/25101 van de politie Regio Turnhout. 

 

inbraak Beerse Custom29 mei 2017

Inbraken in bedrijven in Beerse

In de nacht van zondag 28 op maandag 29 mei werd ingebroken in twee bedrijven in de Industrieweg in Beerse.

Indien iemand verdachte situaties heeft opgemerkt vannacht op deze locatie, mag dit gemeld worden aan de politie van de Regio Turnhout op het gratis nummer 0800/25101.

24 mei 2017

Vanaf 1 juni 2017 werkt ons onthaal (voor een aangifte aan het loket) op afspraak

 

Aangiftes en verklaringen voortaan op afspraak

Vanaf 1 juni 2017 werkt het onthaal van de Politie Regio Turnhout in het hoofdcommissariaat aan de Noord-Brabantlaan 68-70 in Turnhout op afspraak voor aangiftes aan het loket.  Voor alle feiten waarbij je een verklaring dient af te leggen, maak je een afspraak.  Dit gaat meestal over strafbare feiten waarvan je slachtoffer of getuige geweest bent (diefstallen, oplichting, verkeersongevallen, vechtpartijen, enz.).  Door deze nieuwe manier van werken, kunnen wachttijden beperkt worden.

Maak online of telefonisch een afspraak

Een afspraak maken kan via het afsprakenregister op de website www.politieregioturnhout.be of telefonisch bij het onthaal op het nummer 014 40 80 40.

 

Noodoproepen blijven prioritair

Uiteraard blijven dringende oproepen en noodoproepen prioritair.  Onze interventieploegen staan 24 uur op 24 uur klaar om dringende politiehulp te bieden.  Hiervoor bel je het algemeen noodnummer 101 (gratis oproep).

 

Geen afspraak voor eenvoudige zaken of meldingen

Voor eenvoudige zaken waarvoor je geen verklaring dient af te leggen of voor meldingen, kan je nog steeds zonder afspraak tijdens de openingsuren in onze kantoren terecht.  Dit geldt voor feiten zoals verlies van identiteitskaart of rijbewijs, afhalen van een ingehouden rijbewijs, afgifte van gevonden voorwerpen, fietsdiefstal (indien de dader onbekend is), enz.  Maar ook voor het melden van een sluikstort, een verdachte situatie, vandalisme of grafitti kan je zonder afspraak langskomen.

Je kan uiteraard ook online klacht indienen voor kleinere misdrijven via onze website www.politieregioturnhout.be of via www.police-on-web.be.  Ook de aangifte van een alarmsysteem, het aanvragen van vakantietoezicht en het aangeven van fietsdiefstallen kan via de website.

 

Nog vragen?

Indien je twijfelt of vragen hebt, kan je terecht bij onze politieposten.  Hun contactgegevens vind je op www.politieregioturnhout.be

22 mei 2017

Politie Regio Turnhout pakt 32-jarige man op bij inbraak in Turnhout

De Politie Regio Turnhout heeft afgelopen weekend een 32-jarige man opgepakt.  Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.30 uur, toen de man op heterdaad werd betrapt bij een inbraak in het cultuurhuis De Warande in Turnhout.  Het was de nachtwaker van het cultuurhuis die de inbreker opmerkte op bewakingscamera's en de politie alarmeerde.  Die kwam met verschillende ploegen ter plaatse en kon de man inrekenen.  De verdachte werd zondag voor de Onderzoeksrechter in Turnhout geleid.  Die besliste om de man aan te houden.

21 mei 2017

Politie volgt verkeersdrukte op N19 in Turnhout vanaf morgen nauwgezet op

Wie de voorbije dagen over de Steenweg op Zevendonk of de Steenweg op Diest in Turnhout reed, heeft het ongetwijfeld gemerkt.  Er zijn tijdelijke verkeerslichten geplaatst op de brug over de E34-snelweg aan het op- en afrittencomplex Turnhout-Centrum.  Die verkeerslichten zijn o.m. nodig om het verkeer dat uit de richting van Antwerpen komt en via uitrit 24 de snelweg wil verlaten, enigszins vlot de N19 te kunnen laten oprijden. 

Wie vanuit Antwerpen komt, kan door de tweede fase van de werken aan de E34-snelweg de komende weken de uitritten in Beerse en Turnhout-West niet gebruiken en is dus genoodzaakt om de snelweg te verlaten via de uitrit Turnhout-Centrum.  De uitrit Turnhout-Centrum krijgt dus de komende weken extra veel auto's te slikken.  En zonder die tijdelijke verkeerslichten aan het einde van de uitrit en op de brug, zou er een lange wachtrij van auto's kunnen ontstaan op de uitrit, zelfs tot op de snelweg.  Dat zou voor uiterst gevaarlijke situaties kunnen zorgen en dat willen we absoluut vermijden.

De politie is er zich van bewust dat het verkeer in de buurt van het op- en afrittencomplex Turnhout-centrum de komende dagen en weken wat moeizamer zal verlopen.  Daarom zullen we de verkeerssituatie op die locatie met extra aandacht volgen en d.m.v. verkeersregeling of andere maatregelen ingrijpen als dat nodig zou blijken.

Over enkele weken, als de werken aan de E34-snelweg zijn afgerond, zullen de tijdelijke verkeerslichten opnieuw worden weggehaald.

19 mei 2017

Iets verdachts opgemerkt bij woninginbraken in Kasterlee?

Er is vrijdagmiddag op minstens twee plaatsen in Kasterlee ingebroken.  De eerste inbraak werd gepleegd tussen 09.45 uur en 12.15 uur in een woning aan de Olmenlaan (Lichtaart).  Enkele uren later stelden ook de bewoners van een woning aan de Retiesebaan bij thuiskomst vast dat er bij hen was ingebroken.  De diefstal daar is gepleegd tussen 14.00 uur en 16.00 uur.

Heeft u in de buurt van die locaties iets verdachts opgemerkt?  Meld het dan meteen aan de politie via het gratis nummer 0800 25 101.  Alle tips zijn welkom. 

17 mei 2017

Politiezone Kempenland waarschuwt voor oplichters aan geldautomaten

80427858 77092979De politiezone Kempenland waarschuwt voor een (nieuwe) vorm van oplichting.  En omdat het niet uitgesloten is dat oplichters ook op andere plaatsen in het land op deze manier slachtoffers proberen te maken, delen we dit bericht ook graag met u.

Afgelopen weekend hebben er in Peer en Hechtel-Eksel, Neerpelt en Heusden feiten van oplichting plaatsgevonden waarbij een oplichtersbende tracht om klanten op te lichten aan bankkantoren met een geldautomaat.

Meerdere slachtoffers werden na het afhalen van geld aangesproken door een onbekende man.  Deze maakte de klanten er attent op dat ze geld vergeten waren uit de automaat te nemen.  De klanten keerden terug naar de automaat en vonden effectief eurobiljetten aan de automaat.  Hierop werden de klanten aangemaand door de oplichter om hun kaart opnieuw in te brengen in de automaat, waarna de bankkaart van de klant niet meer uit de automaat kwam.

Vervolgens biedt de oplichter zijn hulp aan door naar eigen zeggen telefonisch contact op te nemen met Cardstop.  De persoon dewelke de klant aan de lijn krijgt, betreft vermoedelijk een kompaan van de oplichter.  Op deze manier denkt het slachtoffer dat zijn kaart geblokkeerd is wat in werkelijkheid niet gebeurd is.

Zelf een verdachte situatie of verdachte personen opgemerkt in de buurt van een bankautomaat?  Meld dit meteen aan de politie!

17 mei 2017

Werfzone wegenwerken E34 tussen Turnhout en Lille verhuist komend weekend naar andere kant

De vernieuwing van de E34 snelweg tussen Lille en Turnhout loopt volgens schema.  De werken op de kant richting Antwerpen zijn bijna afgerond, waardoor de aannemer vanaf volgende week maandag 22 mei kan beginnen aan fase 2.  Dan wordt er gedurende anderhalve maand gewerkt op de rijweg richting Nederland.  Dit weekend wordt de signalisatie aangepast en moet het verkeer zaterdag tijdelijk over één rijstrook in beide richtingen.  In de namiddag gaat de nieuwe verkeerssituatie in en rijdt het verkeer over twee versmalde rijstroken op het nieuwe wegdek langs de kant richting Antwerpen.

Vernieuwing wegdek richting Nederland

Vanaf maandag gaan de werken op de E34 tussen Lille en Turnhout de tweede fase in.  Dan wordt het wegdek richting Nederland opgebroken en vervolgens opnieuw aangelegd.  Om deze wissel mogelijk te maken moeten dit weekend de doorsteken door de middenberm aangepast worden en moet alle signalisatie verplaatst worden.  Vanaf zaterdagochtend moet het verkeer daardoor tijdelijk over één rijstrook in beide richtingen rijden.  Rond zaterdagnamiddag 16u is het aanpassen van de signalisatie afgerond en geldt de nieuwe verkeerssituatie van fase 2.

Verkeershinder tijdens fase 2

Tijdens fase 2 (tot midden juli) rijdt het verkeer in beide richtingen over twee versmalde rijstroken op de kant richting Antwerpen.  De op- en afritten van Beerse (22) en Turnhout-West (23) richting Nederland zijn afgesloten.  Verkeer dat de snelweg wil oprijden richting Nederland moet gebruik maken van de nabijgelegen complexen Lille (21) en Turnhout-Centrum (24) of de oprit richting Antwerpen nemen en keren op het complex Lille.  Verkeer op de E34 richting Nederland dat de snelweg wil verlaten, kan dat enkel via Lille of Turnhout-centrum.
De snelwegparking in Gierle (Texaco) is volledig afgesloten richting Nederland.

Snelheidsbeperking

Tijdens de volledige duur van de werken wordt er een snelheidsbeperking van 70 km/u ingesteld die geldt langsheen de hele werfzone tussen Lille en Turnhout.  Een mobiele flitscamera zal de naleving ervan controleren.

Goed om weten

Nieuwe wegfundering heeft enkele dagen de tijd nodig om uit te harden.  Nieuw asfalt moet gedurende een dag afkoelen.  Tijdens die periode kan er dus geen verkeer over het nieuwe wegdek rijden.  De weg blijft dan afgesloten, maar er is geen werfactiviteit.  De werken zijn sterk afhankelijk van het weer. Bij zeer nat weer kunnen ze niet doorgaan. In dat geval kan bovenstaande planning dus nog wijzigen.

(Bron: Agentschap Wegen & Verkeer)

15 mei 2017

Politie zoekt getuigen van nachtelijke brand aan afvalcontainer

In de nacht van zondag 14 op maandag 15 mei 2017 heeft een afvalcontainer die naast een garagebox stond aan de Pausenstraat in Oud-Turnhout, vuur gevat.  De brand werd opgemerkt rond 01.50 uur.  Hoe het vuur is ontstaan, is nog niet duidelijk.  Daarom is de politie op zoek naar getuigen die afgelopen nacht in de buurt van de Pausenstraat misschien iets verdachts hebben opgemerkt.  Ook andere tips over dit voorval zijn welkom op het gratis nummer 0800 25 101. 

De politie is op zoek naar de identiteit van deze twee personen. Informatie kan meegedeeld worden via het contactformulier op deze website of telefonisch tijdens de bureeluren op ons gratis telefoonnummer 0800/25101.

 

flitsauto interieur     Resultaat van snelheidscontrole.

Maandag werd er een snelheidscontrole georganiseerd op de Kempenlaan in Turnhout.
Tussen 14.30 uur en 16.00 uur werden 1010 voertuigen gecontroleerd. 56 voertuigen reden te snel. Deze overtreders mogen een boete verwachten. Voor de eerste 10 km/uur te snel bedraagt deze boete 53 euro. Voor hogere snelheden wordt deze som telkens met 6 euro vermeerderd voor elke bijkomende km/uur dat de maxumumsnelheid werd overschreden.

 

6 mei 2017

Resultaten van de snelheidscontroles

controleDoor onze diensten werd op 5 mei 2017 op verschillende plaatsen in Turnhout de snelheid gecontroleerd van 2390 voertuigen. Hiervan reden er 114 te snel.

5 mei 2017

Drie verdachten opgepakt tijdens grote controle-actie tegen woninginbraken

Afgelopen nacht hield de Politie Regio Turnhout in de 7 gemeenten van de politiezone een grote controle-actie tegen woninginbraken.  Daarbij werden zo'n 250 voertuigen gecontroleerd.  Tijdens de actie werden drie personen opgepakt.  De politie onderzoekt nu hun betrokkenheid bij eerder gepleegde misdrijven.  Verder trof de politie ook nog 2 geseinde personen aan en werden 2 niet-verzekerde auto's in beslag genomen.  Bij de actie van afgelopen nacht werden ook een politiehelikopter en een speurhond ingezet.

3 mei 2017

Resultaten snelheidscontrole

flitsauto  Op 2 mei 2017 werden door onze diensten snelheidscontroles gehouden.

  1376 voertuigen werden hierbij gecontroleerd. 30 bestuurders reden te snel en kunnen zich aan een boete verwachten.

 

1 mei 2017

Acht rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken bij alcohol- en drugscontroles in Turnhout en Kasterlee

De Politie Regio Turnhout hield afgelopen weekend alcohol- en drugscontroles in Turnhout en Kasterlee.  Bijna 200 bestuurders werden in de nacht van zaterdag op zondag aan de kant gezet en gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol of drugs. 

Alcohol

Bij maar liefst 18 bestuurders werd een strafbare alcoholintoxicatie vastgesteld.  Voor 8 van hen leverde dat een rijverbod van 3 uur op en van 6 andere chauffeurs werd het rijbewijs voor minstens 6 uur ingehouden.  Daarnaast werden nog eens 4 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

Drugs

Er werden ook controles uitgevoerd op het rijden onder invloed van drugs.  Dat leidde tot nog eens 4 onmiddellijke intrekkingen van het rijbewijs.

25 april 2017

Computerunit politie: “Betaal nooit losgeld voor versleutelde bestanden”

Steeds meer mensen worden het slachtoffer van ransomware, software die de bestanden op de computer blokkeert. Miljoenen slachtoffers krijgen na de besmetting de boodschap dat ze hun bestanden alleen terugkrijgen wanneer ze losgeld betalen. Het centrum voor cybersecurity en de computer unit van de federale politie gaan internationaal samenwerken en komen met een actieplan.

http://bit.ly/2pvBYlO

 

24 april 2017

Nieuwe sensibiliseringscampagne: ‘Motorrijders en automobilisten, hou rekening met elkaar’

Ondanks de dalende ongevallencijfers blijven motorrijders een van de meest kwetsbare groepen op de weg. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) lanceren daarom vandaag een sensibiliseringscampagne die motorrijders en automobilisten oproept om nog meer rekening te houden met elkaar, en zo ongevallen te vermijden.

http://bit.ly/2q6QbBF

http://www.veiligverkeer.be/

flitsauto interieur24 april 2017

Snelheidscontroles in Turnhout, Oud-Turnhout en Kasterlee

Op 22/04/2017 werden er tijdens snelheidscontroles in Turnhout, Oud-Turnhout en Kasterlee 1913 voertuigen gecontroleerd. 43 bestuurders reden te snel.

20 april 2017

Politie Regio Turnhout en Stad Turnhout zetten samen in op meer verkeersveiligheid

De volgende maanden voert de politie regelmatig snelheidscontroles in de Turnhoutse woonstraten. In een eerste fase zal de politie sensibiliseren door het gebruik van een snelheidspreventiebord en een tekstkar. In de maanden nadien zullen op deze locaties regelmatig snelheidscontroles worden uitgevoerd.

De politie regio Turnhout investeerde de afgelopen jaren fors in verkeersveiligheid door het invoeren van trajectcontroles, zoals recent nog langs de R13 in Turnhout. Op dit moment gebeuren ook in de binnenstad regelmatig snelheidscontroles. Toch krijgt het stadsbestuur regelmatig klachten over te hoge snelheid in woonstraten. Daarom vroeg het stadsbestuur aan de politie om ook in de woonstraten sterk in te zetten op het respecteren van de maximale toegelaten snelheid.

Op 19 mei 2015 ondertekende Stad Turnhout het Save-charter (Samen Actief voor Veilig verkeer) voor steden en gemeenten van de vzw ouders van verongelukte kinderen. Eén van de zeven doelstellingen uit dit charter is het garanderen van een hoog handhavingniveau. Bovendien is verkeersonveiligheid ook één van de prioriteiten uit het zonale veiligheidsplan van de politie regio Turnhout.  Onderzoek wijst uit dat onaangepaste en overdreven snelheid één van de belangrijkste oorzaken is van verkeersongevallen.

22 maart 2017

Inbraken in Kasterlee

Vandaag werden er door onze diensten twee inbraken vastgesteld in Kasterlee. Zo werd er ingebroken in de lagere school, Mgr. Heylenstraat te Kasterlee. Rond hetzelfde tijdstip werd er ook ingebroken in de voetbalkantine van KFC De Kempen in de Prijsstraat in Tielen. Heeft u gisterenavond en/of nacht iets verdacht gezien in de buurt van de lagere school in Kasterlee of in de buurt van de voetbalterreinen in Tielen, aarzel dan niet om ons te contacteren. Online meldpunt PZ Regio Turnhout: http://bit.ly/1p7eZ8G

 

 

Vanaf half maart wil het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) beginnen aan de volgende grote fase van de vernieuwing van de E34. Dan wordt het wegdek over een afstand van 9 km volledig vernieuwd tussen Lille en Turnhout. Als alle voorbereidingen vlot verlopen starten de eerste werken vanaf midden maart. Vanaf 11 april start de eigenlijke heraanleg. De E34 blijft tijdens de werken steeds open (behalve 1 weekend richting Antwerpen), maar het verkeer houdt best rekening met hinder. In beide richtingen moet het verkeer over twee versmalde rijstroken rijden. De op- en afrittencomplexen van Beerse (22) en Turnhout-West (23) zijn afwisselend gedeeltelijk afgesloten. In totaal zullen de werken ongeveer vier maanden duren.

http://wegenenverkeer.be/werken/vernieuwing-wegdek-e34-tussen-lille-en-turnhout

flitsauto interieurOok vandaag houden we de snelheidsovertreders in het oog. Zo staan we o.a. opgesteld op de Parklaan in Turnhout.

 

Alcoholcontrole in Turnhout en Kasterlee

wodca1

In de nacht van 28 februari op 1 maart 2017 werden alcoholcontroles gehouden in Turnhout en Kasterlee.

Er werden 241 bestuurders gecontroleerd. Hiervan waren er 4 in overtreding met de alcoholwetgeving en 3 inzake drugs in het verkeer.

Er werden 3 rijbewijzen ingetrokken.