21 | 11 | 2017
Nieuwsbrief
Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen!

Inschrijven Uitschrijven
Hosting door YMLP.com


Hebt u meer info over één van deze artikelen?

Contacteer ons via het contactformulier of via volgend telefoonnummer : 0800/25101(gratis)

 

20 april 2017

Politie Regio Turnhout en Stad Turnhout zetten samen in op meer verkeersveiligheid

De volgende maanden voert de politie regelmatig snelheidscontroles in de Turnhoutse woonstraten. In een eerste fase zal de politie sensibiliseren door het gebruik van een snelheidspreventiebord en een tekstkar. In de maanden nadien zullen op deze locaties regelmatig snelheidscontroles worden uitgevoerd.

De politie regio Turnhout investeerde de afgelopen jaren fors in verkeersveiligheid door het invoeren van trajectcontroles, zoals recent nog langs de R13 in Turnhout. Op dit moment gebeuren ook in de binnenstad regelmatig snelheidscontroles. Toch krijgt het stadsbestuur regelmatig klachten over te hoge snelheid in woonstraten. Daarom vroeg het stadsbestuur aan de politie om ook in de woonstraten sterk in te zetten op het respecteren van de maximale toegelaten snelheid.

Op 19 mei 2015 ondertekende Stad Turnhout het Save-charter (Samen Actief voor Veilig verkeer) voor steden en gemeenten van de vzw ouders van verongelukte kinderen. Eén van de zeven doelstellingen uit dit charter is het garanderen van een hoog handhavingniveau. Bovendien is verkeersonveiligheid ook één van de prioriteiten uit het zonale veiligheidsplan van de politie regio Turnhout.  Onderzoek wijst uit dat onaangepaste en overdreven snelheid één van de belangrijkste oorzaken is van verkeersongevallen.